Dakisolatie is de vorm van isolatie waarbij je jaarlijks het meeste geld bespaart. Opzich is dat ook wel logisch: warme lucht stijgt immers waardoor veel warmte je woning verlaat via het dak. Dakisolatie zorgt ervoor dat deze warme lucht binnen blijft. Wanneer je beschikt over een verwarmde zolder is het gebruikelijk rond €550 per jaar te besparen op je energierekening. Zonder verwarmde zolder ligt dit bedrag rond de €450.

De kosten van dakisolatie zijn afhankelijk van de grootte van je dak. Omdat elk dak anders is, is het lastig een precieze prijs te geven. De gemiddelde prijs voor dakisolatie ligt op zo’n €5000. Dit betekent dat je je investering na zo’n 10 jaar hebt terugverdiend.

Dakisolatie wordt gebruikelijk aangelegd via de binnenkant van je dak. Na het plaatsen van een houten frame wordt het isolerend materiaal geplaatst. Vaak is dit een combinatie van glaswol en PUR-isolatieplaten. Hierna wordt het isolatiewerk afgedekt en je kan meteen beginnen met het besparen van kosten!

Naast dakisolatie heb je ook de keuze voor een alternatief. Zo kan je er ook voor kiezen de vloer van je zolder te isoleren. Deze manier van isolatie is vooral erg handig wanneer je niet beschikt over een verwarmde zolder. Zolderisolatie zorgt er namelijk voor dat de warme lucht van de onderliggende ruimtes hier blijven.