Deze vorm van isolatie is wellicht de meest bekende. Na het boren van een aantal gaten, spuit het isolatiebedrijf isolerend materiaal tussen de binnen- en buitenkant van je woonkamermuren. Na afloop worden de gaten gedicht en beschik je over een muur die de warme lucht van je woning binnenhoudt.

Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat het rendement erg hoog ligt. Een besparing van €400 per jaar is normaal. Omdat de kosten van spouwmuurisolatie tussen €850 en €2000 liggen, heb je je investering al na een aantal jaar terugverdiend.

Naast spouwmuurisolatie bestaan er ook andere manieren om de zijkanten van je woning te isoleren. Zo kan je ook kiezen voor gevelisolatie. Wanneer je niet beschikt over een spouwmuur (de holle ruimte tussen de binnen- en buitenkant van je muren) is muurisolatie ook een optie.

Binnenmuurisolatie

Bij binnenmuurisolatie wordt de muur van binnenuit geisoleerd. Door binnenmuurisolatie aan te brengen kan je voor een erg lage prijs veel geld besparen. Bij binnenmuurisolatie wordt er isolerend materiaal tegen je muur geplaatst waarna dit afgedekt wordt met gipsplaten.

Buitenmuurisolatie

Deze vorm van isolatie heeft als groot voordeel dat het geen ruimte van je woning in beslag neemt. Je behoudt dus de volledige grootte van je woonkamer met daarbij het voordeel dat je flink wat geld gaat besparen.