Deze twee vormen van isolatie zorgen ervoor dat er geen warme lucht via de onderkant van je woning ontsnapt. Naast de kostenbesparing staan deze vormen van isolatie erom bekend ook andere problemen op te lossen.

Koude vloeren

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de koele lucht uit je kruipruimte niet meer in aanraking komt met je woonkamervloer. Op deze manier zijn koude vloeren in de winter verleden tijd; de temperatuur van je vloer stijgt gemiddeld met zo’n vier graden.

Bij vloerisolatie wordt de vloer geïsoleerd via de bovenkant van de kruipruimte. Een isolatiebedrijf brengt via de kruipruimte een vloeistof aan die na een aantal minuten stolt. Wat overblijft is een geïsoleerde vloer. Je kruipruimte dient echter wel minimaal 30 centimeter hoog te zijn zodat er genoeg ruimte is het materiaal aan te brengen.

Bodemisolatie

Bodemisolatie zorgt ervoor dat de kruipruimte via de onderkant wordt geïsoleerd. Op deze manier wordt het isolerende materiaal dus niet op de onderkant van de vloer gespoten, maar direct op de bodem van je kruipruimte. Bij bodemisolatie is het trouwens niet noodzakelijk een kruipruimte van minimaal 30 centimeter te hebben.

Bodemisolatie zorgt er dus voor dat de kruipruimte wordt afgedekt van de ondergrond. Op deze manier bespaar je energie, maar zorg je er ook voor dat je geen last meer hebt van vocht, tocht, schimmel en rot in je kruipruimte. Een bijkomend voordeel is dat ongedierte ook verdwijnt.