Isolatie is een manier om ervoor te zorgen dat de warme lucht uit de binnenkant van je woning niet zomaar naar buiten ontsnapt. Omdat de gemiddelde temperatuur in Nederland zo’n 12 graden is en de gemiddelde temperatuur binnenshuis tussen 18 en 22 graden ligt kan je je voorstellen dat het binnenhouden van de warme lucht veel voordelen met zich meebrengt. Hieronder vind je er een aantal:

Besparing op je energierekening

Een simpele ingreep als spouwmuurisolatie zorgt er alleen al voor dat je met de gemiddelde rijtjeswoning zo’n €300 tot €400 per jaar bespaart. Wanneer je meerdere isolatiewerken laat isoleren kan je al gauw een kleine €1000 per jaar besparen op je energierekening. Hiernaast ben je natuurlijk ook duurzaam bezig en help je mee met een beter milieu omdat je de verwarming niet meer zo hoog hoeft te zetten.

Wooncomfort

Door isolatie blijft de warme lucht binnen je woning, waardoor ook je standaard van leven verbeterd wordt. Zo heb je minder last van koude vloeren, tocht en is de temperatuur aangenaam in je woning. Hiernaast heb je er ook baat bij in de zomer: de isolatie zorgt er namelijk voor dat de koele lucht binnen wordt gehouden.

Waardeverhoging

Voor isolatie geldt de vuistregel dat je zo’n 75% van de isolatiekosten op kan tellen bij de waarde van je woning. Dat is natuurlijk ook niet zo gek: een geïsoleerd huis verbruikt stukken minder energie waardoor het wonen goedkoper is.